Farla WebMedia Webdesign Tips en antwoorden

home > antwoorden & tips > domein & webhosting > instellingen mail > outlook instellen

Tips en antwoorden

Microsoft Outlook instellen

In duidelijke overzichtelijke stappen wordt hier uitgelegd hoe u uw e-mail kan instellen in Microsoft Outlook.

Stap 1: Starten met de Outlook instellingen
Open het programma Microsoft Outlook (niet te verwarren met Outlook Express). Ga bovenin in de menubalk naar "Extra" en kies daar voor "Accountsinstellingen". Kies vervolgens het tabblad "E-mail" en klik op "Nieuw". Op het volgende scherm kiest u de eerste optie: "Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP".

Handleiding Outlook instellingen - Stap 1.1

Vink daarna onderin de instelling aan "Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren" en klik op "Volgende".

Handleiding Outlook instellingen - Stap 1.2

Stap 2: E-mail service kiezen in Outlook
Kies de eerst optie "Internet e-mail" om de instellingen in Outlook juist in te voeren.

Handleiding Outlook instellingen - Stap 2

Stap 3: Gegevens invoeren
U komt nu op een pagina waar u veel gegevens voor uw e-mail instellingen kunt invoeren. Om te beginnen met de naam die de ontvanger van uw e-mails ziet als u ze een e-mail stuurt. Daarna vult u het e-mailadres in.

Bij "Type account" kunt u kiezen voor POP3 of IMAP. Beide types worden door de hosting Farla WebMedia ondersteund, maar POP3 wordt doorgaans meer gebruikt. Vul de volgende servergegevens in zoals in het onderstaande screenshot. Het wordt aangeraden om uw wachtwoord te laten onthouden door Microsoft Outlook. Klik vervolgens op "Meer instellingen" en bekijk het volgende screenshot.

Handleiding Outlook instellingen - Stap 3

Stap 4: Meer instellingen Outlook
Ga naar het tabblad "Server voor uitgaande e-mail" en vink de optie "Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist". Dezelfde instellingen kunnen worden gebruikt als voor de inkomende e-mail.

Handleiding Outlook instellingen - Stap 4

Stap 5: Geavanceerde Outlook instellingen
Bij de geavanceerde Outlook instellingen dient u bij "Uitgaande e-mail (SMTP) poortnummer 587 in te vullen en daarna op OK te klikken om uw instellingen te activeren.

Handleiding Outlook instellingen - Stap 5



Deze handleiding is bedoeld voor de klanten van Farla WebMedia. Wij bieden geen hulp bij het instellen van e-mailadressen voor bedrijven die geen klant zijn of aan particulieren.

naar boven






Twitter Updates

Volg Farla WebMedia op Twitter


bezoek ook eens

handige functies

informatie aanvragen